Bag deals Bespaar tot 60%! Bespaar nu.

Yonex Merk Shop

Speel tennis als de profs - met Yonex
Yonex Brand Shop: Alles voor tennis
Als je een goed tennisracket en andere accessoires nodig hebt, zoek dan niet verder! De naam Yonex is synoniem in de tenniswereld met enkele van de beste rackets ter wereld. Yonex werd in 1946 opgericht door Minoru Yoneyama en maakte oorspronkelijk houten drijvers voor visnetten. Pas in 1957 begon Yonex met de productie van sportaccessoires. Later, toen het bedrijf in 1969 begon met de productie van aluminium rackets, ontdekte men dat dezelfde soort technologie die voor zwemmers werd gebruikt ook kon worden toegepast op Yonex tennisrackets, die in 1971 werden geïntroduceerd. Het hoofdkantoor van Yonex is gevestigd in Tokio, Japan.

De eigen productiefaciliteit bevindt zich in Niigata.De Yonex tennisshop biedt niet alleen rackets, maar ook diverse andere accessoires voor tennis die je aan de bal houden - van hoogwaardige Yonex tennistassen tot topmodieuze Yonex tennisschoenen.

Vind alle Yonex-producten die je wilt op één plek!

Yonex-series

Wat maakt Yonex zo uniek?

In 1992 introduceerde Yonex een badmintonracket, de beroemde Isometric 500. Yonex staat bekend om zijn Japanse perfectie in productfabricage. Als Japanse fabrikant produceert Yonex niet alleen tennis, maar ook andere sportaccessoires, zoals voor badminton, golf en andere sporten. Het merk Yonex heeft een geheel eigen stijl, die wordt weerspiegeld in de Yonex-kleding, Yonex-schoenen, Yonex-tassen en zelfs de Yonex-shuttlecocks die het produceert. Yonex is een trotse leverancier van verschillende nationale badmintonfederaties over de hele wereld. Meer dan 80 procent van de wedstrijdspelers gebruikt Yonex rackets, waardoor het merk Yonex erg populair is, vooral onder professionals. In het tennis heeft dit merk een enorme markt voor zichzelf weten te veroveren door zijn kwaliteit en perfecte producten.

Yonex-sterren

Koop tennisproducten van Yonex

Wij, bij Tennis-Point, bieden u een breed scala aan Yonex rackets en tal van andere tennisproducten van Yonex. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al een pro die op zoek is naar een nieuw racket, wij hebben de perfecte selectie voor alle spelers. Koop vandaag nog je Yonex tennisracket en accessoires.

Yonex Geschiedenis

De ene motor
In 1946, kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog, begon Yonex als Yoneyama Company, Ltd, opgericht door Minoru Yoneyama, een fabrikant van houten drijvers voor visnetten. Yoneyama's houten bedrijf groeide snel totdat moderne ontwikkelingen - met name plastic drijvers - het bedrijf uit de markt zetten. Gefrustreerd over het feit dat hij werd verdrongen door de voortschrijdende technologie, zwoer hij nooit technologisch achter te blijven en zette hij zich in voor constante innovatie in toekomstige ondernemingen.
De productie van houten hamers
Voortbouwend op zijn sterke punten in houtbewerking begon het bedrijf Yoneyama in 1957 met de productie van badmintonrackets als de oorspronkelijke fabrikant van het racketmerk Sanbata. Tegenwoordig maakt Yonex zijn eigen tennisrackets, golfclubs, snowboards, racefietsen, tennis- en badmintonsnaren en nog veel meer. In de loop der jaren heeft Yonex geleerd dat "de moeilijkste situaties de grootste kansen creëren" - en deze geest zet zich voort in zijn missie om de wereld te verrijken met sport door middel van producten van hoge kwaliteit.
Der erste Yoneyama-Schläger
Mit dem Konkurs von Sanbata im Jahr 1961 und dem Brand der Produktionszentrale von Yoneyama im Jahr 1963 wurden die 1960er Jahre zu einer echten Bewährungsprobe für den Geist, in schwierigen Situationen Chancen zu schaffen. Trotz dieser Rückschläge gründete Yoneyama die Yoneyama Sports Co., Ltd. zur Herstellung von Schlägern der Marke Yoneyama, baute die Fabrik in drei Tagen wieder auf und expandierte in diesem entscheidenden Jahrzehnt in die Vereinigten Staaten und nach Europa.

1965 öffnete die Fabrik in Tokio ihre Türen für die Herstellung von Federbällen - heute ist Yonex der offizielle Turnierschläger aller großen Veranstaltungen der Badminton World Federation (BWF) sowie der Olympischen Spiele seit 1992 in Barcelona.

1969 expandierte Yonex mit dem Aluminiumschläger T-7000 in die Tennisindustrie.
Structurele grenzen verleggen
Om de alom populaire T-7000 te verbeteren, ontwikkelde Yonex de Oval Pressed Shaft (OPS), die een sterker en stabieler racket mogelijk maakte en werd gebruikt in de T-7500.

In 1973 wordt het "YY Yoneyama" logo geïntroduceerd en achtvoudig (zeven opeenvolgende) All England Open badmintonkampioen en badmintonicoon Rudy Hartono begint met Yonex te spelen.

Het jaar daarop begint Yonex met de productie van houten tennisrackets en tekent Tony Roche, veertienvoudig Australisch kampioen.

In 1978 werden de B-8500 en CARBONEX 8 gelanceerd, de eerste badmintonrackets die minder dan 100 gram wogen.
Het iconische vierkante ISOMETRIC™ racket van Yonex werd voor het eerst geïntroduceerd in 1980 met de lancering van de R-1, R-2 en R-3. In hetzelfde jaar begonnen Billie Jean King en Martina Navratilova met Yonex te spelen.

1983 Navratilova won de Australian Open, Wimbledon en US Open in zowel het enkelspel als het dubbelspel met het best verkochte racket R-22.

1984 Yonex wordt titelsponsor van het oudste en meest prestigieuze toernooi van de sport, de All England Open Badminton Championships.

In 1989 introduceert Yonex de ADX 200 in de Verenigde Staten, de grafieten driver met brede body die het golfspel verandert. De ADX 200 komt in het Guinness Book of Records met de langste drive van 412 yards.
In 1990 won Navratilova haar 9e Wimbledon titel met de brede RQ-180 en in 1991 werd Monica Seles de jongste speelster die nummer één van de wereld werd.

Na Yonex' kenmerkende vierkante tennisracketframe werd in 1992 het eerste ISOMETRIC™ badmintonracket in de geschiedenis geïntroduceerd.

In 1995 begon Yonex met de productie van snowboards om de grenzen van grafietinnovatie verder te verleggen.

In 1996 werd Martina Hingis op 15-jarige leeftijd de jongste Major-kampioen in de geschiedenis en zette ze haar legendarische carrière voort met Yonex-apparatuur.In 1998 verandert Yonex zijn logo in het huidige YY Yonex-logo.

In 1999 begint Yonex met het organiseren van de YONEX Ladies Open, een evenement van de LPGA Japan Tour (Ladies Professional Golfers' Association of Japan) op de Yonex Country Club.
Records breken
In het begin van de jaren 2000 werd Lleyton Hewitt de jongste mannelijke nummer 1 in de wereldgeschiedenis en won hij twee belangrijke titels in het enkelspel: Wimbledon en US Open.

In 2007 wordt Ryo Aono de eerste Japanse snowboarder die een gouden medaille wint op de Snowboard World Cup in de halfpipe. In de loop van zijn carrière wint hij 12 World Cup-titels en neemt hij deel aan twee Olympische Spelen.

In 2009 wordt Yonex de langste titelsponsor van de All England Open Badminton Championships.
Yonex Projecten:
Verrijk de wereld door sportDe Yonex Vamos-J tenniskampen komen oorspronkelijk uit Japan en breiden zich sinds 2011 wereldwijd uit om goed presterende junioren te ondersteunen. Door middel van unieke programma's en levenservaringen wil Vamos-J tennis en jonge spelers wereldwijd promoten.

Tijdens de Australian Open van 2016 was Yonex het eerste Japanse merk dat met het Yonex bespanningsteam bespanservices leverde voor een groot tennistoernooi.

Vandaag de dag wordt Yonex vertrouwd door 's werelds beste atleten - voormalig en huidig nummer één van de wereld - en blijft het tijdloos Japans vakmanschap combineren met geavanceerde technologie om spelers de tools te geven die ze nodig hebben om te slagen.