Gedurende een korte periode - 15% extra korting op de Melbourne-styles. Code: „OUTFIT15“ Spaar nu!

Alle product hoogtepunten & professionele spelers van Wilson Tennis - hier bij ons!

Wilson Highlights 2020

Ik zoek eenracket waarmee ik krachtig kan uithalen en erop kan vertrouwen dat mijn racketmij bij iedere slag een weergaloze controle biedt.

Wilson Atleten

Ik ben een big-hitter en heb een racket nodig dat mij het juiste balgevoel geeft om aanvallend te spelen.
Ik heb geen vastespeelstijl en zoek een racket waarmee ik gemakkelijk kracht kan ontwikkelen,voor een moeiteloos spel.
Ik ben eenervaren speler en ben op zoek naar een racket dat mij ongeëvenaarde precisie enperformance biedt.
1914 - Wilson produceert zijn eerste tennisracket. Het racket was volledig van hout, had een fraai afgewerkte grip van cederhout en kostte slechts $ 0,075.

1917 - Blue Ribbon
Het racket ‘Blue Ribbon’ is een van de 28 modellen die Wilson in dit jaar op de markt bracht. In de Wilson-catalogus wordt het racket als volgt omschreven: ‘gemaakt van wit essenhout, met een speciale ovale vorm, een grip van geperst walnotenhout en versterkt met kornoelje.’

1935 - De ‘Ellsworth Vines’ waren de eerste rackets die de mogelijkheid aan de spelers boden om zelf het balanspunt en het gewicht van hun racket te bepalen.

1935 - Het introductiejaar van het lederen griplint. De mahoniehouten grip met leren basisgrip bood de spelers een volledig nieuwe en ongeëvenaarde feel en grip.

1949 - De Jack Kramer Autograph
Met het tennisracket Jack Kramer Autograph, met zijn gelamineerde as-constructie, voegde Wilson een flinke dosis power aan het tennis toe. Tussen 1949 en 1981 werden ruim 10 miljoen Jack Kramer-rackets verkocht. Het racket begeleidde grote namen, zoals John McEnroe, Tracy Austin, Arthur Ashe, Billie Jean King en nog vele anderen op hun weg naar de top. Zo stond het racket aan de basis van meer grandslamtitels dan enig ander racket in die periode.

1967 - De introductie van het eerste metalen racket - de Wilson T200 – luidde het einde in van het tijdperk van de houten rackets. Het geringe gewicht en de belasting van dit racket spelen tot op de dag van vandaag een rol bij de productie van tennisrackets.
1969 - De Billie Jean King Autograph
De Billie Jean King Autograph was een Strata-Bow racket met een perfecte balans, afgestemd op de professionele tennisspeelster. Billie Jean King haalde haar vijfde Wimbledon-titel met dit racket binnen. Het blad bood bovenin een uitstekende flexibiliteit en het racket had een lange, krachtige grip, bedoeld om het draaiingsmoment te reduceren. De King Autograph is gemaakt van topkwaliteit essenhout met een natuurlijke beuken coating en is afgewerkt met fraaie, lange hoeknaadverbindingen van blauw Speed-Flex-vezel.

1975 - De Chris Evert Autograph
De Chris Evert was een tourracket dat speciaal werd ontwikkeld en afgestemd op de behoeften van professionele speelsters. Om te beginnen had het racket een lichter frame en het blad bood een optimale wendbaarheid. En dankzij de verhoogde flexibiliteit van de grip kon aanzienlijk meer power in de slagen worden gelegd. De Chris Evert had een 7" lange grip en bood vooral dubbelhandige backhandspelers een betere controle. Het fraaie Strata-bow racket werd gemaakt volgens de zogeheten Amerikaanse constructie.

1980 - Het jaar waarin Wilson begon met het gebruik van nieuwe constructiematerialen: grafiet en kevlar. Dankzij deze materialen vonden o.a. de Pro Staff-rackets gretig aftrek bij de profspelers.
1987- Wilson komt met een première; het nieuwe, bredere racketblad biedt spelers een volledig nieuwe powerbeleving.

1990 - Wilson introduceert de Hammer-technologie en biedt spelers een sweetspot die groter is als ooit tevoren. De Hammer 2.7si woog slechts 283 gram en was daarmee een van de lichtste en best presterende rackets van zijn tijd.

1993 - Sledge Hammer® 3.8
Met de Sledge Hammer ging Wilson nog een stap verder met de Hammer-technologie. Dit racket was het lichtste racket dat tot nu toe ooit was gemaakt. Door de waaiervorm van het racketblad en het snarenpatroon verschoof de sweetspot naar het bovenste deel van het frame, de plek waar het merendeel van de ballen het racket raken.

1998 - Hyper Sledge Hammer® 2.0
Dankzij de toepassing van het ultralichte materiaal Hyper Carbon™ is Wilson de onbetwiste marktleider op het gebied van lichte rackets. Het gebruikte Hyper Carbon, het materiaal vindt zijn oorsprong in de luchtvaartindustrie, is het lichtste en sterkste materiaal dat ooit in een tennisracket werd verwerkt. De Hyper Sledge Hammer® 2.0 werd in oktober 1998 geïntroduceerd en groeide in recordtijd uit tot het meest verkochte racket in de VS.
2001 - TRIAD® 3.0
Wilson komt met een baanbrekende innovatie - een compromisloos design waarin comfort, kracht en controle elkaar vinden. Dankzij dit revolutionaire drie-componenten-design en de toepassing van een nieuwe polymeer tussen het racketblad en de grip kunnen deze beide delen van elkaar worden gescheiden. De Iso-Zorb zorgt voor een weergaloze dosis power boven in het racketblad, optimale controle in de grip en een ongeëvenaard spelcomfort.

2004 - nCode®
Met de Nano-technologie™ is Wilson erin geslaagd de atomaire code van het racket te kraken en ontwikkelde met deze kennis een frame van een geheel nieuwe klasse. Het revolutionaire proces, het nieuwe framedesign en de nieuwe tubing-technologie (nZone) zorgen voor meer power en een verbeterde speelbaarheid en duurzaamheid. nCode-rackets zijn tot 2x krachtiger, tot 2x stabieler en bieden, ten opzichte van andere rackets, een 22% meer power.

2007 - [K] Factor ®
In de [K]Factor-rackets komen vier baanbrekende technologieën samen. Serena Williams en Roger Federer stappen tijdens de Australian Open over op een [K]Factor-racket en schrijven beide de titel op hun naam. De [K]Factor is een combinatie van de volgende generatie nanotechnologie met een aantal unieke innovaties in de frameconstructie, zoals ([K]onnector™, [K]ontour Yoke™ en [K]ompact Center™). De opgetelde som van deze technologieën resulteert in een serie [K]ontrol-rackets die voor vrijwel alle spelerstypes geschikt is.
2014 - 100 jaar Wilson
De firma Wilson Sporting Goods Co. viert dit jaar zijn honderdjarige succesvolle bestaan op de sportmarkt. Een absolute mijlpaal die alleen door een kleine groep van internationaal sterke merken wordt bereikt. Bij Wilson gaat het niet alleen om de producten, doorzettingsvermogen en passie spelen een even belangrijke rol. Het merk ontleent zijn bestaansrecht aan het streven om, samen met sporters onvergetelijke momenten te creëren. Een succesvolle filosofie die Wilson sinds 1914 meer titels dan enig ander sportmerk heeft opgeleverd. Een greep uit de successen van het merk: 500 grandslamtitels in het tennis, 61 Golf Majors, 20 Basketball Final Four kampioenschappen, 93 World Series en 47 Super Bowls.

2014 – De Spin Effect-technologie
In de afgelopen 25 heeft ‘spin’ voor een ware revolutie in het tennis gezorgd. Dankzij de nieuwe Spin Effect-technologie is het spinpotentieel toegenomen, zonder dat daar veel aanpassingen voor nodig zijn. Ieder detail van het racket werd door de ingenieurs van Wilson onder handen genomen, om een spinpotentieel van ruim 200 rpm te bereiken en het net als het ware 5 cm hoger en het veld 30 cm langer te maken.

2014 - Nieuwe RF97 Autograph-rackets
Het is inmiddels bijna 40 jaar geleden dat Wilson zijn eerste Autograph-racket introduceerde. De RF97 biedt het authentieke, klassieke gevoel van de iconische Pro Staff-serie en heeft een door Roger Federer zelf ontworpen frame. Dat maakt dit racket tot de perfecte keuze voor de aanvallende speler die op zoek is naar een verbeterde balcontrole. De sweetspot is 10% groter en het racket biedt merkbaar meer power bij het slaan van ballen vanaf de baseline en aan het net.
2016 - Nieuw design-DNA
Wilson Labs ontwikkelde een minimalistisch design met een heldere, moderne belijning en krachtige kleuraccenten die symbool staan voor de kracht, power en prestaties van de speler. De designs van Wilson kenmerken zich door hun klassieke en heldere belijning, ze getuigen van een nauwkeurig oog voor detail en het in staat zijn zich uitsluitend op de essentie te concentreren. Met de nieuwe RF97 Autograph - met zijn unieke matzwart, soft-touch frame, zwarte chroom finish en lasergravure - biedt Wilson tennisspelers voortaan dus ook een psychologisch voordeel.

2017 - De titellijst van Wilson is met zijn ruim 600 overwinningen bij grandslamtoernooien langer dan die van ieder ander tennismerk.

2017 - De Serena Williams Autograph
Je wordt niet zomaar de beste sporter allertijden. Het leven van Serena, zowel op als naast de tennisbaan, wordt volledig bepaald door haar fenomenale reputatie. In een eerbetoon aan haar prestaties creëerde Wilson de Blade SW104 Autograph, een racket met daarin de gloednieuwe Countervail-technologie van Wilson. Bovendien brak Serena dit jaar het titelrecord met haar 23e grandslamtitel bij de Australian Open - een titel die ze met haar eigen Autograph-racket behaalde.
2017 - Serena Williams wordt als een van de allergrootste tennisspeelsters aller tijden beschouwd. Van alle actieve spelers, ongeacht of dit mannen of vrouwen zijn, is zij degene met de meeste titels, zowel in het enkel- als dubbelspel, en ook bij de mixed doubles. Daarnaast is ze de enige speelster die tijdens haar carrière, zowel in het enkel- als dubbelspel een Golden Slam heeft behaald. Ze is met 39 grandslamtitels de absolute recordhoudster:  23 in het enkelspel, 14 in het dubbelspel en 2 bij de mixed doubles. Ze startte haar carrière als jong meisje met een Wilson-racket en won ook daarna al haar titels op de Tour met een racket van Wilson.

2018 - Roger Federer stond al 302 weken op nummer 1, won in totaal 1139 matches, 96 titels, 20 grandslamtitels en 2 Olympische medailles - een absoluut record.  Roger wordt in de tenniswereld veelvuldig omschreven als de ‘Beste aller tijden’ (“GOAT”). En daar heeft ook het merk Wilson zijn steentje aan bijgedragen, want Roger speelde en speelt zijn hele carrière, als junior en professional, uitsluitend met een racket van Wilson.
2019 - Een revolutie in het tennis.
Drie jaar deed Wilson erover om de CLASH te ontwikkelen, maar het resultaat is er dan ook naar. De CLASH is een racket dat volledig is afgestemd op het moderne tennis en garant staat voor een compleet nieuwe speelbeleving. Als je op zoek bent naar een racket dat niet alleen gemakkelijk speel- en wendbaar is, maar ook precisie en power biedt, dan is de CLASH hét racket voor jou.
2020 - Ultra v3 - Power for everyone:
De Ultra v3 verbetert twee belangrijke prestatiekenmerken voor spelers met een meer klassieke horizontale swing: kracht en stabiliteit. Talrijke geometrieverbeteringen in combinatie met de robuuste framesamenstelling zorgen voor een indrukwekkend fris gevoel, evenals top-notch slagkracht. Bovendien resulteert de nieuwe combinatie in meer kracht en stijfheid in het frame. De Ultra v3 wordt vooral gekozen door aspirant junioren en dubbelspelers vanwege zijn veelzijdige kracht en stabiele constructie.
2021 - Blade v8 - Return to the wild:
Met zijn chique, kleurveranderende veerkrachtige afwerking, opvallende design en superieure prestaties trekt de Blade v8 de aandacht. Terwijl het uiterlijk van het racket wisselt tussen groen en koperkleurig, zorgt de nieuwe FORTYFIVE0 technologie voor meer flexibiliteit en stabiliteit. Dit leidt tot een goed gevoel voor de moderne en verticale swing van vandaag! Bovendien loopt het verlengde koolstofvezel handvat door tot aan de eindkap voor een verbeterd gevoel en torsiestabiliteit.
2022 - Clash v2 - Play Fearless:
De nieuwe Wilson Clash v2 serie zet naadloos een van de belangrijkste racketrevoluties van de afgelopen jaren voort. De unieke frametechnologie heeft nieuwe normen gesteld en zal ook in de nieuwe serie maximale controle bieden bij elk schot. De Clash v2 slaagt erin om met zijn combinatie van kracht en ultieme controle maximaal vertrouwen te wekken bij elke speler, waardoor het spelen met dit racket uiterst gemakkelijk wordt voor elke tennisser ter wereld.

2022 – Ultra v4 – Pure Beauty. Ruthless Power:
Met zijn herziene en slanke geometrie zwaait de Ultra v4 sneller door de lucht en ligt hij natuurlijker in de hand - met eersteklas power! De FORTYFIVE° carbon constructie van de Ultra v4 zorgt voor meer stabiliteit en energieteruggave, terwijl de frequentie afneemt. Deze ongekende combinatie zorgt voor een ongelooflijk krachtig en toch comfortabel racket. De Ultra v4 heeft alles wat de tennisser verlangt: schoonheid, kracht, slimheid en het vermogen om de tegenstander en zijn wil om te winnen te breken.
Wilson Rackets

Wilson Club

Wilson Player ID

wilson history

ALLE Wilson-rackets bekijken