Bag deals Bespaar tot 60%! Bespaar nu.
Produkt
highlights
Babolat Profis
Babolat werd in 1875 in de Franse stad Lyon opgericht en is het oudste, internationaal actieve bedrijf op het gebied van racketsporten. Onze filosofie: mensen motiveren met de positieve energie die sport en spel ons brengen. Onze missie: voortdurend innoveren om liefhebbers van de tennis-, badminton- en padelsport een optimale uitrusting te kunnen bieden. Alles wat je nodig hebt om te trainen of gewoon een balletje te slaan, maar ook complete uitrustingen voor toernooien: rackets, snaren, ballen, shuttles, tassen, kleding, schoenen en accessoires.
Zodat iedereen, van de recreatieve speler tot de ambitieuze toernooispeler het beste uit zichzelf kan halen, ongeacht het speelniveau. Deze insteek vormt de basis voor de manier waarop wij onze producten ontwerpen, ontwikkelen en produceren.
ONZE GESCHIEDENIS
1875 - Babolat vindt de tennissnaar uit - een baanbrekende innovatie!

Twee jaar nade officiële uitvinding van de badmintonsport kwam de firma Babolat met deeerste racketsnaar van natuurlijke darm. Een innovatie die destijds een warerevolutie in de badmintonsport ontketende.
1925 - Babolat creëert de ’VS’, een snaar van natuurlijke darm. Met ditlegendarische product werden meer dan 100 grandslamtitels gewonnen en de snaargold als maatstaf voor andere tennissnaren. René Lacoste en Susanne Lenglenspelen met de ‘VS’ en schrijven tennisgeschiedenis.

1983 -
Yannick Noah wint Roland Garros met VS-snaren en zet de tenniswereld op z’nkop.
1994 - Babolat is ervan overtuigd dat tennisspelers nog beter presteren als zeover een complete uitrusting beschikken. De eerste Babolat-rackets zien hetlicht en dat is de start van een nieuw tijdperk in het tennis.

1998 - Carlos Moya (SPA) wint op Roland Garros met de Babolat Pure Drive en haaltdaarmee de eerste grandslamtitel voor een Babolat-racket binnen.
2001 - Babolat introduceert de tennisbal

2003 - Babolat lanceert in samenwerking met Michelin de eersteperformance-collectie tennisschoenen. De schoenen zijn volledig afgestemd op despecifieke bewegingen in het tennis.Babolat komt met de innovatieve Areo-racketlijn. De Aero-rackets zijn de eersterackets in de tenniswereld met een aerodynamisch frame en zorgen voor eenflinke dosis spin.
2013 - Babolat introduceert de Babolat Play Pure Drive, het eerste digitaalconnected tennisracket ter wereld, dat spelers inzicht in hun spelwijze geeft. Babolat wordt partner van Wimbledon en treedt op als officiële sponsor voorrackets, schoenen*, tassen en accessoires. Ruim een eeuw later vinden deuitvinder van de tennissnaar (1875) en de organisator van het eerstetennistoernooi (1877) vinden elkaar ruim opnieuw.
(* m.u.v. Japan).
2014 - De Pure Strike-lijn is een racketserie voor een aanvallende speelwijze. Deserie is een volwaardig alternatief voor de Babolat-rackets die vooral precisieen controle bieden.
2017 - Rafael Nadal bereikt met 10 Roland Garros-titels op zijn naam de zogeheten‘La Decima’. Daarnaast wint hij de US Open en sluit hij het jaar af als deNr.-1 op de wereldranglijst (19 grandslamtitels, waarvan 12 titels op RolandGarros).
De campagne #TrueBadminton van het merk vertelt niet alleen het verhaal van de grote kampioenen, maar ook dat van de doorsnee tennisser. December: Juan Lebrón is de eersteBabolat-padelspeler die de wereldranglijst aanvoert.

Januari: introductie van de eerste 100% padelschoen.