Paris Player Styles Bespaar tot 40% op actuele stijlen. Nu shoppen.

Padel ballen

25 Resultaten
Filter
-47%
Padel-Point
€ 7,95 € 4,20
-28%
-26%
-26%
-26%
-25%
-31%

Hoogwaardige padelballen van alle topmerken

Net als bij tennis zijn padelballen essentieel om de sport te beoefenen. Of je nu een hobby- of toernooispeler bent, de kwaliteit van de padelballen beïnvloedt je succes enorm. Daarom moet je ervoor zorgen dat de ballen voldoen aan hoge eisen voor duurzaamheid en speelbaarheid.

In onze Tennis-Point online shop vind je padelballen van alle bekende merken, zoals HEAD, Wilson en Babolat en uiteraard ook van padelspecialist Bullpadel. Shop eenvoudig via onderstaande categorieën:

- Babolat padelballen

- Dunlop padelballen

- HEAD padelballen

- Bullpadel padelballen

- Tretorn padelballen

- Wilson padelballen

Padelbal of tennisbal? Wat is het verschil tussen padel- en tennisballen?

Op het eerste gezicht lijken er niet veel verschillen tussen tennis- en padelballen. Beide zijn van vilt, geel van kleur en bedekt met rubber randen. Padelballen zijn echter iets kleiner dan tennisballen. Ze zijn beide gevuld met lucht onder druk, maar de druk in padelballen ligt wat lager. De padelballen zijn hierdoor iets trager en langzamer dan de tennisbal. Je merkt het verschil direct wanneer je de twee tegelijkertijd van dezelfde hoogte laat vallen. De padelbal zal minder hoog terug stuiteren. Beide zijn gemaakt van een ronde rubberen kern bedekt met een viltlaag van natuurlijke en synthetische vezels.

Officiële regels voor padelballen

De Federación Internacional de Pádel (FIP), de wereldwijde overkoepelende organisatie van padel, heeft een aantal specifieke criteria opgesteld waaraan padelballen moeten voldoen om toegelaten te worden op officiële toernooien. Gewoonlijk vertellen fabrikanten op de doos van een bal of hij aan de criteria van de FIP voldoet. Die regels bepalen de grootte en het gewicht van een padelbal, de interne druk en de stuiter eigenschappen:

- Diameter: tussen 6,35 en 6,67 centimeter

- Gewicht: tussen 56 en 59,4 gram

- Interne druk: tussen 4,6 en 5,2 kilogram per 2-54 vierkante centimeter.

Als je een padelbal vanaf 2,54 meter op een harde ondergrond laat vallen, wordt hij geacht te stuiteren tot een hoogte tussen 135 en 145 centimeter. Deze stuiter eigenschappen zijn echter ook afhankelijk van waar je speelt. Vindt een wedstrijd plaats op minimaal 1.290 meter boven zeeniveau, dan mag de bal tussen 121,92 en 135 centimeter omhoog springen. De meeste spelers zullen die details niet testen bij de voorbereiding van hun wedstrijd. Maar regels zijn regels.

Bestel online padelballen voor elk speelniveau

Onze online winkel voor padelballen biedt je een ruime keuze aan hoogwaardige modellen tegen eerlijke prijzen. Je kunt bij ons ballen kopen voor elk speelniveau en elke ondergrond. Dat is des te logischer, omdat we je aanraden om je uit te rusten met verschillende modellen, zodat je in elke situatie de juiste hebt. In onze webshop kun je toernooiballen kopen, maar ook goedkopere ballen voor training en recreatieve wedstrijden.

Regelmatig terugkomen loont: met onze talrijke aanbiedingen is de kans groot dat je jouw favoriete product in de actie tegenkomt.. Bovendien biedt Tennis-Point snelle leveringen, kopersbescherming en een 30 dagen geld-terug-garantie. Wij wensen je veel plezier bij het shoppen in de wereld van de padelballen en veel succes bij jouw spannende wedstrijden op de padelbaan.